Bouwkundige keuring Iens

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Iens regelen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder bieden wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Iens.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Iens bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Iens regelen

Heel snel een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Iens.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Iens

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Iens en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de inspectie meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €475. De prijs bestaat uit verschillendeaspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Iens.

Type huis Aantal m2Gemiddelde onkosten
Appartement76 m2295 – €320
Rijtjeshuis114 m2€335 – €385
Hoekhuis129 m2€405 – €450
Geschakelde woning154 m2€455 – €480
Herenhuis199 m2€510 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind professionele bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Iens die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Kûbaard, Wommels, It Heidenskip, Molkwerum en Warns.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-iens-8733

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Iens bekijkt een objectieve specialist de woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Iens). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie