Bouwkundige keuring Oldebroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oldebroek inplannen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Oldebroek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oldebroek checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het stucwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oldebroek regelen

Wil je snel een indicatie van de algehele staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook weet je welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oldebroek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oldebroek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Oldebroek en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige analyseert alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De expert beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast bekijk je hier een kostenoverzicht om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €390. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillende facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de tabel hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oldebroek.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijzen
Etagewoning86 m2280 – €320
Rijtjeshuis125 m2€345 – €375
Hoekwoning147 m2€420 – €435
Geschakelde woning158 m2€470 – €485
Landhuis183 m2€510 – €540
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oldebroek die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Elburg, Nunspeet, Zwartewaterland, Hattem en Zwolle.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oldebroek-8096

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Oldebroek onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oldebroek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Oldebroek maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Oosterwolde
 • Bouwkundige keuring Noordeinde
 • Bouwkundige keuring Wezep
 • Bouwkundige keuring Hattemerbroek
 • Bouwkundige keuring t Loo
 • Plaats een reactie