Bouwkundige keuring Hattemerbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Hattemerbroek laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform bekijk je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Hattemerbroek.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Hattemerbroek inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hattemerbroek inplannen

Heel snel een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het stucwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hattemerbroek.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform tref je ook praktische gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hattemerbroek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Hattemerbroek en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport vind je een overzicht van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een kostenindicatie om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €445. De totaalprijs hangt af van een aantal punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hattemerbroek.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Etagewoning76 m2€290 – €320
Rijwoning119 m2€335 – €385
Hoekpand131 m2€415 – €435
Geschakelde woning173 m2€455 – €485
Vrijstaand184 m2€525 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hattemerbroek die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Wezep, Doornspijk, t Harde, Noordeinde en Hulshorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hattemerbroek-8094

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hattemerbroek checkt een neutrale partij het verblijf. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een woning dat je in de verkoop wil doen. Zo verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Hattemerbroek). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Oldebroek loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties komen meteen aan het licht. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie