Bouwkundige keuring Vinkenbuurt

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Vinkenbuurt inplannen is heel erg verstandig. Zo krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website verzamelen wij actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Vinkenbuurt.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Vinkenbuurt inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vinkenbuurt afspreken

Wil jij meteen meer info over de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en en de staat van de CV-ketel. Tevens kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Vinkenbuurt.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Vinkenbuurt

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Vinkenbuurt (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de observaties en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je daar een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €420. De totale prijs is gebaseerd op allerlei aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Vinkenbuurt.

Soort woningOppervlaktePrijsberekening
Etagewoning87 m2€280 – €325
Rijtjeshuis103 m2€345 – €390
Hoekwoning138 m2€400 – €440
2-onder-1 kap167 m2€475 – €500
Villa198 m2€510 – €545
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vinkenbuurt die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Witharen, Stegeren, Beerze, Arriën en Vilsteren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vinkenbuurt-7739

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Vinkenbuurt bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Vinkenbuurt). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Ommen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie