Bouwkundige keuring Beuningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Beuningen regelen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Beuningen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Beuningen bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beuningen uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de staat van de isolatie. Tevens achterhaal je welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Beuningen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Beuningen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Beuningen (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarnaast staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €270 en €415. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillende facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Beuningen.

Type woningOppervlakteGeschatte prijzen
Studio75 m2€290 – €325
Tussenwoning123 m2€335 – €365
Hoekhuis140 m2€425 – €435
2-onder-1 kap173 m2€450 – €500
Herenhuis177 m2€530 – €545
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beuningen die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Wijchen, Gennep, Mook en Middelaar, Heumen en Berg en Dal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beuningen-6642

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Beuningen onderzoekt een onpartijdige specialist het woonhuis. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een huis dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld wanneer je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Beuningen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Beuningen loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Ewijk
 • Bouwkundige keuring Winssen
 • Bouwkundige keuring Weurt
 • Plaats een reactie