Bouwkundige keuring Vilsteren

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Vilsteren uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Vilsteren.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Vilsteren onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vilsteren regelen

Heb je belang bij een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de meterkast en en of er asbest aanwezig is. Zo heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Vilsteren.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Vilsteren

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vilsteren (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenberekening om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €280 en €460. De prijs wordt bepaald door een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Vilsteren.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartementje85 m2300 – €325
Rijwoning106 m2€345 – €370
Hoekpand128 m2€415 – €435
Twee onder één kap150 m2€455 – €480
Landhuis197 m2€520 – €555
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vilsteren die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Punthorst, Nieuwleusen, Balkbrug, Drogteropslagen en Dedemsvaart.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vilsteren-7734

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Vilsteren controleert een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Vilsteren). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Ommen loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie