Bouwkundige keuring Nederweert

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Nederweert regelen is dan zeker aan te raden. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Nederweert.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nederweert benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nederweert uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nederweert.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Opleveringskeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nederweert

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nederweert (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Ook krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €300 en €490. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Nederweert.

WoonobjectGrootteGeschatte prijzen
Bovenwoning78 m2275 – €305
Rijtjeshuis116 m2€340 – €385
Hoekwoning140 m2€415 – €450
2-onder-1 kap166 m2€470 – €500
Herenhuis187 m2€510 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nederweert die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Cranendonck, Maasgouw, Weert, Peel en Maas en Beesel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nederweert-6031

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Nederweert onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €125 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld als je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Nederweert). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Nederweert wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Leveroy
 • Bouwkundige keuring Nederweert-Eind
 • Bouwkundige keuring Ospel
 • Plaats een reactie