Bouwkundige keuring Maria Hoop

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Maria Hoop laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Maria Hoop.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Maria Hoop bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. het metselwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maria Hoop regelen

Heb je belang bij een inspectie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan het schilderwerk en en de staat van de isolatie. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Maria Hoop.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Maria Hoop

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit allerlei architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Maria Hoop en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het object weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €395. De totaalprijs is gebaseerd op diverse variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Maria Hoop.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde tarief
Appartement82 m2€300 – €305
Rijtjeshuis101 m2€335 – €375
Hoekpand147 m2€415 – €440
2-onder-1 kap174 m2€460 – €490
Landhuis175 m2€515 – €555
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maria Hoop die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Koningsbosch, Echt, Beegden, Heel en Grathem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maria-hoop-6105

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Maria Hoop analyseert een objectieve expert het woonobject. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Maria Hoop). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Echt-Susteren wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie