Bouwkundige keuring Giessen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Giessen laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een helder beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en vind je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Giessen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Giessen inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de riolering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Giessen afspreken

Op korte termijn meer info over de technische kwaliteit een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Giessen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Keuring bij woningoplevering.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Giessen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Giessen (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en richt dus nooit schade aan. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een kostenindicatie om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €420. De totale prijs bestaat uit allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Giessen.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Bovenwoning94 m2285 – €305
Rijwoning123 m2€355 – €390
Hoekhuis150 m2€425 – €450
Twee onder één kap173 m2€455 – €495
Vrijstaand191 m2€505 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Giessen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Andel, Hank, Dussen, Babyloniënbroek en Meeuwen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-giessen-4283

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Giessen onderzoekt een onafhankelijk deskundige het gebouw. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een huis dat je in de verkoop wil doen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Giessen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Altena doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie