Bouwkundige keuring Herpen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Herpen inplannen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op ons woonplatform kan je aan de slag met aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Herpen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Herpen controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de vloerconstructies en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Herpen afspreken

Op korte termijn een inspectie van de staat en de waarde van je woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de plafonds en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Herpen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website vind je ook meer informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Herpen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Herpen (en de regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de huisbeoordeling stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenberekening om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €330 en €440. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendeonderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Herpen.

Type woningAantal m2Geschatte prijzen
Flatwoning82 m2€295 – €320
Rijtjeshuis108 m2€350 – €385
Hoekhuis144 m2€410 – €440
Geschakelde woning168 m2€475 – €485
Villa187 m2€520 – €550
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Herpen die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Huisseling, Ravenstein, Macharen, Megen en Escharen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-herpen-5373

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Herpen onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Herpen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oss loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie