Bouwkundige keuring Oss

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Oss regelen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen, de prijzen en vind je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oss.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oss benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de vloerconstructies en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oss afspreken

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Ook achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Oss.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oss

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Oss (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De specialist gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de keuring beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €370. De prijs hangt af van meerdere punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het schema hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oss.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Etagewoning88 m2280 – €305
Rijtjeshuis113 m2€355 – €390
Hoekwoning136 m2€400 – €440
2-onder-1 kap154 m2€450 – €480
Vrijstaand178 m2€505 – €550
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oss die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Zaltbommel, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Heusden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oss-5346

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Oss bekijkt een onpartijdige deskundige de woning. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oss). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Oss bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Oijen
 • Bouwkundige keuring Teeffelen
 • Bouwkundige keuring Lithoijen
 • Bouwkundige keuring Lith
 • Bouwkundige keuring Maren-Kessel
 • Bouwkundige keuring Berghem
 • Bouwkundige keuring Deursen-Dennenburg
 • Bouwkundige keuring Dieden
 • Bouwkundige keuring Demen
 • Bouwkundige keuring Neerlangel
 • Bouwkundige keuring Neerloon
 • Bouwkundige keuring Overlangel
 • Bouwkundige keuring Keent
 • Bouwkundige keuring Megen
 • Bouwkundige keuring Macharen
 • Bouwkundige keuring Ravenstein
 • Bouwkundige keuring Huisseling
 • Bouwkundige keuring Herpen
 • Bouwkundige keuring Haren
 • Plaats een reactie