Bouwkundige keuring Woerden

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Woerden inplannen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Woerden.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Woerden checkt de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere het dak, dakpannen en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Woerden laten uitvoeren

Direct inzicht in de huidige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Woerden.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Woerden

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Woerden (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een kostenindicatie om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €465. De totale prijs is afhankelijk van meerdere facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de tabel hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Woerden.

WoonobjectOppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement98 m2285 – €320
Tussenwoning118 m2€360 – €385
Hoekwoning129 m2€405 – €440
Geschakelde woning164 m2€465 – €480
Villa200 m2€510 – €560
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Woerden die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Nieuwegein, Oudewater, Montfoort, Lopik en IJsselstein.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-woerden-3444

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Woerden bekijkt een objectieve specialist het woonobject. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Woerden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Woerden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Kamerik
 • Bouwkundige keuring Zegveld
 • Bouwkundige keuring Harmelen
 • Plaats een reactie