Bouwkundige keuring Schaijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Schaijk laten doen is heel erg verstandig. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder bekijk je aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Schaijk.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Schaijk checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de riolering en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schaijk afspreken

Wil je snel een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie. Zo kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Schaijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Schaijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Schaijk en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €390. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Schaijk.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Flatwoning98 m2300 – €325
Rijtjeshuis113 m2€360 – €375
Hoekpand135 m2€415 – €440
2-onder-1 kap171 m2€450 – €480
Herenhuis197 m2€520 – €555
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schaijk die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Herpen, Huisseling, Ravenstein, Macharen en Megen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schaijk-5374

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Schaijk controleert een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Schaijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Landerd wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie