Bouwkundige keuring Laag-Soeren

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Laag-Soeren laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op ons woonplatform bekijk je praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Laag-Soeren.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Laag-Soeren benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €330 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Laag-Soeren inplannen

Direct een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Laag-Soeren.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Laag-Soeren

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Laag-Soeren (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €295 en €420. Het kostenplaatje bestaat uit verschillendeonderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Laag-Soeren.

Type woningOppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning75 m2300 – €305
Rijwoning108 m2€350 – €385
Kopwoning140 m2€405 – €435
Twee onder één kap165 m2€475 – €480
Villa191 m2€515 – €540
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Laag-Soeren die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Spankeren, Ellecom, Dieren, Didam en Loo Gld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-laag-soeren-6957

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Laag-Soeren checkt een objectieve expert het gebouw. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd zodra jij interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Laag-Soeren). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Rheden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie