Bouwkundige keuring Dieden

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Dieden regelen is een verstandige keuze. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Dieden.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Dieden analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dieden plannen

Heb je belang bij een analyse van de bouwtechnische staat van je woning of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de plafonds en de technische staat van de CV-installatie. Zo heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Dieden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Dieden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een deskundige die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Dieden en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €395. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Dieden.

Soort huisOppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning92 m2€285 – €310
Rijtjeshuis103 m2€355 – €385
Hoekpand131 m2€420 – €450
2-onder-1 kap170 m2€465 – €485
Landhuis182 m2€520 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dieden die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Deursen-Dennenburg, Berghem, Alem, Velddriel en Hoenzadriel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dieden-5353

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Dieden bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonobject. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om kopers goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld als je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Steeds vaker wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Dieden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Oss wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de snelheid.

Plaats een reactie