Bouwkundige keuring Ter Aar

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ter Aar laten doen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Ter Aar.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ter Aar checkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €300 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ter Aar inplannen

Wil jij meteen meer info over de algehele staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en of er lekkages zijn. Zo weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Ter Aar.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ter Aar

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Ter Aar (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €345 en €480. De totale prijs hangt af van meerdere factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ter Aar.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Flatwoning80 m2300 – €325
Rijtjeshuis113 m2€340 – €370
Hoekwoning143 m2€420 – €445
Geschakelde woning153 m2€465 – €485
Vrijstaand183 m2€525 – €550
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Zaken die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ter Aar die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Aarlanderveen, Nieuwveen, Zevenhoven, Noorden en Nieuwerbrug aan den Rijn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ter-aar-2461

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ter Aar checkt een onafhankelijk ingenieur het verblijf. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ter Aar). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Nieuwkoop bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie