Bouwkundige keuring Helden

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Helden laten uitvoeren is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Helden.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Helden onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Helden regelen

Heel snel een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel. Zo wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Helden.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Helden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Helden (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Ook vind je in het rapport een tariefoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €320 en €385. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door een aantal punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Helden.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Appartementje79 m2€300 – €330
Rijwoning104 m2€350 – €390
Hoekpand141 m2€400 – €450
2-onder-1 kap151 m2€465 – €500
Landhuis194 m2€530 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Helden die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Egchel, Beringe, Grashoek, Koningslust en Panningen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-helden-5988

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Helden checkt een neutrale specialist het gebouw. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een huis die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Helden). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Peel en Maas bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie