Bouwkundige keuring Peel en Maas

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Peel en Maas regelen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een goed beeld van de staat van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op dit informatieplatform bekijk je alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Peel en Maas.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Peel en Maas onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het stucwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Peel en Maas inplannen

Wil je snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Peel en Maas.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Peel en Maas

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Peel en Maas (en de nabije regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De specialist gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €325 en €415. Het prijskaartje hangt af van verschillende onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Peel en Maas.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijs
Flatwoning92 m2€285 – €320
Tussenwoning120 m2€345 – €375
Hoekwoning143 m2€425 – €430
Geschakelde woning162 m2€450 – €495
Villa189 m2€515 – €550
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Peel en Maas die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Beesel, Venlo, Horst aan de Maas, Bergen Limburg en Maasdriel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-peel-en-maas-5988

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Peel en Maas checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om kopers te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Peel en Maas). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Peel en Maas wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Panningen
 • Bouwkundige keuring Koningslust
 • Bouwkundige keuring Grashoek
 • Bouwkundige keuring Beringe
 • Bouwkundige keuring Egchel
 • Bouwkundige keuring Helden
 • Bouwkundige keuring Baarlo
 • Bouwkundige keuring Maasbree
 • Bouwkundige keuring Kessel
 • Bouwkundige keuring Meijel
 • Plaats een reactie