Bouwkundige keuring Egchel

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Egchel inplannen is dan zeer verstandig. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Egchel.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Egchel inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de meterkast en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Egchel afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de technische kwaliteit een woonobject of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de sanitaire voorzieningen en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Egchel.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Egchel

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Egchel en omgeving.

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar loop je hele woning door. De deskundige bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. De expert beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €415. De totale prijs is gebaseerd op diverse variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Egchel.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Bovenwoning85 m2€275 – €310
Rijtjeshuis106 m2€355 – €380
Hoekhuis145 m2€405 – €435
Twee onder één kap157 m2€465 – €505
Vrijstaand188 m2€515 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Egchel die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Beringe, Grashoek, Koningslust, Panningen en Evertsoord.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-egchel-5987

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Egchel bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het huis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Egchel). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Peel en Maas wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie