Bouwkundige keuring Beringe

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Beringe laten doen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Beringe.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Beringe checkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beringe plannen

Heb je belang bij meer info over de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kruipruimte en en of er lekkages zijn. Tevens kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Beringe.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Beringe

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Beringe en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin vind je een overzicht van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je daar een tariefoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €315 en €385. Het kostenplaatje hangt af van meerdere factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het schema hieronder vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Beringe.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning84 m2280 – €310
Rijtjeshuis111 m2€355 – €390
Kopwoning148 m2€420 – €450
Geschakelde woning174 m2€455 – €490
Vrijstaand197 m2€520 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder overhandigen we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Beringe die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Grashoek, Koningslust, Panningen, Evertsoord en Kronenberg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beringe-5986

Informatie over aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Beringe bekijkt een objectieve specialist de potentiële woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Hiermee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Beringe). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Peel en Maas wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie