Bouwkundige keuring Berkel en Rodenrijs

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Berkel en Rodenrijs laten doen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bieden wij actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Berkel en Rodenrijs.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Berkel en Rodenrijs analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Berkel en Rodenrijs plannen

Direct duidelijkheid over de bouwkundige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Berkel en Rodenrijs.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Berkel en Rodenrijs

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Berkel en Rodenrijs en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je hier een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €350 en €465. De prijs hangt af van allerlei facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de tabel hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Berkel en Rodenrijs.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte prijs
Studio86 m2300 – €310
Tussenwoning104 m2€350 – €385
Hoekpand146 m2€415 – €450
2-onder-1 kap164 m2€465 – €495
Villa196 m2€520 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Berkel en Rodenrijs die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Delfgauw, Pijnacker, Schipluiden, Nootdorp en Woubrugge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-berkel-en-rodenrijs-2651

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Berkel en Rodenrijs controleert een onpartijdige ingenieur de woning. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een pand dat je wilt verkopen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €230.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Berkel en Rodenrijs). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Lansingerland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie