Bouwkundige keuring Stichtse Vecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Stichtse Vecht inplannen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een goed beeld van de staat van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en vind je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Stichtse Vecht.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Stichtse Vecht bekijkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het voegwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stichtse Vecht uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Stichtse Vecht.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Stichtse Vecht

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te starten zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Stichtse Vecht (en de regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €330 en €450. Het prijskaartje bestaat uit verschillendefactoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Stichtse Vecht.

Soort woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Bovenwoning79 m2285 – €320
Rijtjeshuis120 m2€335 – €385
Kopwoning127 m2€400 – €450
Twee onder één kap171 m2€450 – €500
Landhuis186 m2€525 – €560
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stichtse Vecht die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Utrecht, Woerden, Nieuwegein, Oudewater en Montfoort.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stichtse-vecht-3633

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Stichtse Vecht checkt een objectieve partij het huis. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Stichtse Vecht). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Stichtse Vecht wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Maarssen
 • Bouwkundige keuring Oud Zuilen
 • Bouwkundige keuring Tienhoven
 • Bouwkundige keuring Breukelen
 • Bouwkundige keuring Nieuwer Ter Aa
 • Bouwkundige keuring Kockengen
 • Bouwkundige keuring Nieuwersluis
 • Bouwkundige keuring Loenen aan de Vecht
 • Bouwkundige keuring Vreeland
 • Bouwkundige keuring Loenersloot
 • Bouwkundige keuring Nigtevecht
 • Plaats een reactie