Bouwkundige keuring Grashoek

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Grashoek inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bekijk je actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Grashoek.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Grashoek bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grashoek afspreken

Heb je belang bij inzicht in de technische kwaliteit een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de meterkast en en de staat van de CV-ketel. Zo wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Grashoek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Grashoek

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Grashoek (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin lees je alle opvallende zaken en de observaties en de geconstateerde gebreken. Ook vind je hier een kostenindicatie om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €290 en €445. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het overzicht hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Grashoek.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio97 m2280 – €320
Rijwoning121 m2€360 – €380
Kopwoning132 m2€410 – €430
2-onder-1 kap158 m2€450 – €500
Villa176 m2€515 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, de oplevertermijn, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grashoek die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Koningslust, Panningen, Evertsoord, Kronenberg en Sevenum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grashoek-5985

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Dankzij een aankoopkeuring in Grashoek checkt een neutrale specialist de potentiële woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Op die manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €99 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld als je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Grashoek). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Peel en Maas maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie