Bouwkundige keuring Baarlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Baarlo inplannen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bieden wij actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Baarlo.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Baarlo checkt de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Baarlo plannen

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de algehele staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en of er sprake is van lekkages. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Baarlo.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook handige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Baarlo

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Baarlo (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De expert gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien bekijk je hier een kostenoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €385. Het kostenplaatje hangt af van verschillendefactoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Baarlo.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Flatwoning100 m2300 – €325
Tussenwoning114 m2€360 – €365
Hoekhuis135 m2€420 – €435
Geschakelde woning159 m2€465 – €480
Herenhuis197 m2€515 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Baarlo die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Helden, Egchel, Beringe, Grashoek en Koningslust.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-baarlo-5990

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Baarlo analyseert een neutrale ingenieur het huis. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Baarlo). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Peel en Maas maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie