Bouwkundige keuring Lelystad

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Lelystad inplannen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina verzamelen wij praktische informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Lelystad.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lelystad inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je een concreet beeld van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lelystad laten uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Lelystad.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Lelystad

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lelystad en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €480. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Lelystad.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Studio90 m2300 – €325
Tussenwoning120 m2€340 – €365
Kopwoning128 m2€415 – €445
2-onder-1 kap170 m2€460 – €505
Vrijstaand198 m2€505 – €540
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lelystad die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Heerde, Epe, Olst-Wijhe, Raalte en Oldebroek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lelystad-8225

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Lelystad bekijkt een onpartijdige ingenieur het verblijf. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om kopers te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland komt doorgaans ter sprake wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lelystad). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwadviseur uit de gemeente Lelystad loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie