Bouwkundige keuring Dronten

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Dronten inplannen is dan zeer verstandig. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op dit informatieplatform lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Dronten.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Dronten inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Dronten afspreken

Op korte termijn meer info over de huidige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Dan krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Dronten.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook aanvullende gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Dronten

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Dronten en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De expert kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je hier een kostenoverzicht om het huis in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €310 en €490. Het kostenplaatje wordt bepaald door diverse facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Dronten.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio88 m2300 – €330
Rijwoning115 m2€340 – €385
Kopwoning143 m2€420 – €450
2-onder-1 kap171 m2€465 – €490
Villa176 m2€520 – €545
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Dronten die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Lelystad, Heerde, Epe, Olst-Wijhe en Raalte.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-dronten-8252

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Dronten onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een woonobject dat jij wil verhuren. Zo geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland wordt uitgevoerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Dronten). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Dronten bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

 • Bouwkundige keuring Swifterbant
 • Bouwkundige keuring Biddinghuizen
 • Plaats een reactie