Bouwkundige keuring Oosthem

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oosthem laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verschaffen we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Oosthem.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Oosthem onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het dak, pannen, dakbeschot en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €290 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oosthem uitvoeren

Direct een inspectie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is. Dan heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Oosthem.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oosthem

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oosthem en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €440. De totale prijs bestaat uit een aantal facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Oosthem.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijs
Studio87 m2300 – €305
Rijwoning108 m2€355 – €370
Hoekpand137 m2€425 – €440
Twee onder één kap160 m2€475 – €500
Vrijstaand178 m2€525 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oosthem die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Abbega, Westhem, Blauwhuis, Sandfirden en Idzega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oosthem-8618

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Oosthem bekijkt een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Oosthem). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie