Bouwkundige keuring Urk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Urk laten uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van het huis en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl tref je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je een schema met bouwkundig adviseurs in Urk.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Urk onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Urk inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Urk.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Urk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste neem je contact op met een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Urk (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je hier een kostenberekening om het verblijf in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €415. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft invloed (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Urk.

Type huis WoonoppervlakGeschatte kosten
Bovenwoning77 m2290 – €305
Rijwoning102 m2€345 – €385
Kopwoning145 m2€400 – €440
Geschakelde woning155 m2€450 – €480
Landhuis182 m2€510 – €545
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Urk die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Noordoostpolder, Kampen, Dronten, Lelystad en Heerde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-urk-8321

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Middels een aankoopkeuring in Urk checkt een onafhankelijk deskundige de potentiële woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland laat je meestal uitvoeren op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Urk). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Urk wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie