Bouwkundige keuring Wadenoijen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wadenoijen regelen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina tref je informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wadenoijen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wadenoijen checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wadenoijen inplannen

Direct een inspectie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de vloeren en en of er lekkages zijn. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Wadenoijen.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook aanvullende gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wadenoijen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wadenoijen (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je hier een indicatie van de kosten om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €270 en €480. De totaalprijs is gebaseerd op verschillende punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wadenoijen.

Soort woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Bovenwoning80 m2295 – €305
Tussenwoning102 m2€360 – €375
Hoekwoning132 m2€415 – €440
Geschakelde woning173 m2€475 – €500
Villa190 m2€530 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wadenoijen die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Kapel Avezaath, Zoelen, Tull en ’t Waal, Schalkwijk en t Goy.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wadenoijen-4014

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Wadenoijen checkt een neutrale ingenieur de woning. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een pand dat jij wil verhuren. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wadenoijen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Tiel doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de snelheid.

Plaats een reactie