Bouwkundige keuring Hooge Mierde

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Hooge Mierde laten doen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hooge Mierde.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Hooge Mierde checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de meterkast en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hooge Mierde afspreken

Wil jij meteen een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en de toepassingen van isolatie. Zo wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Hooge Mierde.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hooge Mierde

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Hooge Mierde (regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en maakt geen schade. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je daar een kostenoverzicht om de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €350 en €445. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hooge Mierde.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Flatwoning96 m2€280 – €315
Tussenwoning118 m2€335 – €370
Hoekhuis137 m2€405 – €430
2-onder-1 kap150 m2€455 – €490
Vrijstaand189 m2€525 – €555
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hooge Mierde die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Lage Mierde, Oost West en Middelbeers, Haghorst, Diessen en Esbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hooge-mierde-5095

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. D.m.v. een aankoopkeuring in Hooge Mierde checkt een onpartijdige expert de potentiële woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld als je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hooge Mierde). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Reusel-De Mierden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie