Bouwkundige keuring Harlingen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Harlingen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Harlingen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Harlingen benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harlingen regelen

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Dan krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Harlingen.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Harlingen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Harlingen en omgeving.

 2. De technische keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een kostenoverzicht om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €325 en €425. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van diverse variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het schema hieronder delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Harlingen.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde onkosten
Studio85 m2300 – €305
Tussenwoning112 m2€350 – €365
Kopwoning137 m2€400 – €450
Geschakelde woning152 m2€455 – €505
Villa182 m2€515 – €535
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Harlingen die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Waadhoeke, Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Heerenveen en Westerveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harlingen-8861

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Harlingen onderzoekt een objectieve deskundige het woonobject. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Harlingen). Is er veel onderhoud nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Harlingen loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Wijnaldum
 • Bouwkundige keuring Midlum
 • Plaats een reactie