Bouwkundige keuring Appingedam

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Appingedam laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Appingedam.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Appingedam inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de dakconstructie en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €315 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Appingedam regelen

Heel snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Appingedam.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Appingedam

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Appingedam (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je hier een indicatie van de kosten om de woonruimte in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €400. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de regio heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Appingedam.

Type huis GrootteGemiddelde onkosten
Studio86 m2290 – €310
Rijwoning113 m2€350 – €385
Hoekpand127 m2€410 – €445
Geschakelde woning175 m2€450 – €485
Vrijstaand199 m2€515 – €535
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Appingedam die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Achtkarspelen, Westerkwartier, Groningen, Westerwolde en Oldambt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-appingedam-9902

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Appingedam bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld zodra jij actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Appingedam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Appingedam wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie