Bouwkundige keuring Weesp

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Weesp inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze pagina bekijk je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Weesp.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Weesp onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport weet je alles over de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Weesp regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de algehele staat van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en en de toepassingen van isolatie. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Weesp.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Weesp

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Weesp (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Tevens staat in het document een kostenberekening om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €390. De totaalprijs hangt af van verschillende factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Weesp.

Type woningOppervlaktePrijsindicatie
Studio82 m2280 – €310
Rijtjeshuis105 m2€345 – €365
Hoekpand143 m2€425 – €450
2-onder-1 kap172 m2€450 – €480
Landhuis177 m2€515 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Weesp die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Almere, Huizen, Blaricum, Wijdemeren en Hilversum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-weesp-1382

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Weesp controleert een onpartijdige specialist de woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Weesp). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Weesp bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie