Bouwkundige keuring Wijk aan Zee

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Wijk aan Zee laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform verzamelen wij praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Wijk aan Zee.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Wijk aan Zee analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wijk aan Zee laten uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de technische kwaliteit een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Wijk aan Zee.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wijk aan Zee

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Wijk aan Zee (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na de inspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat een lijst met de observaties en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €455. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wijk aan Zee.

Type woningOppervlaktePrijsindicatie
Appartement89 m2€275 – €320
Tussenwoning120 m2€350 – €370
Kopwoning135 m2€410 – €440
2-onder-1 kap153 m2€470 – €485
Vrijstaand184 m2€525 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wijk aan Zee die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Akersloot en Limmen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wijk-aan-zee-1949

Informatie over aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. D.m.v. een aankoopkeuring in Wijk aan Zee analyseert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een huis dat je in de verkoop wil doen. Daarmee verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Wijk aan Zee). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Beverwijk loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie