Bouwkundige keuring Neede

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Neede laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Neede.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Neede onderzoek het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie weet je alles over de status van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Neede afspreken

Wil je snel een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Neede.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Neede

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Neede (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de observaties en eventuele gebreken. Daarbij vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €410. De prijs wordt bepaald door verschillende punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de oplevertermijn, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Neede.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Etagewoning80 m2€300 – €310
Tussenwoning122 m2€335 – €385
Hoekhuis134 m2€410 – €445
2-onder-1 kap173 m2€475 – €495
Landhuis191 m2€525 – €545
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Neede die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Rekken, Beltrum, Eibergen, Groenlo en Lievelde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-neede-7161

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Via een aankoopkeuring in Neede checkt een objectieve partij het verblijf. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt doorgaans ter sprake in situaties wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Neede). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Berkelland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie