Bouwkundige keuring Drimmelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Drimmelen uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Daarmee krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Drimmelen.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Drimmelen bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drimmelen laten uitvoeren

Direct een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, dakpannen en of er sprake is van lekkages. Tevens wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Drimmelen.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Drimmelen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Drimmelen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €420. De totaalprijs bestaat uit allerlei aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Drimmelen.

WoonobjectGrootteGemiddelde kosten
Bovenwoning95 m2€295 – €330
Rijtjeshuis115 m2€345 – €380
Kopwoning132 m2€420 – €435
Twee onder één kap174 m2€455 – €485
Herenhuis199 m2€510 – €555
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Drimmelen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oosterhout, Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam en Breda.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drimmelen-4924

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Drimmelen analyseert een objectieve specialist het huis. Een uitkomst, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Drimmelen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Drimmelen wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het huis. Potentiële problemen worden direct benoemd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Made
 • Bouwkundige keuring Lage Zwaluwe
 • Bouwkundige keuring Hooge Zwaluwe
 • Bouwkundige keuring Terheijden
 • Bouwkundige keuring Wagenberg
 • Plaats een reactie