Bouwkundige keuring Egmond aan Zee

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Egmond aan Zee inplannen is dan zeer verstandig. Zo krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite tref je informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Egmond aan Zee.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Egmond aan Zee analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. het dak, dakpannen of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Egmond aan Zee afspreken

Direct inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de fundering en of er sprake is van vocht in de woning. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Egmond aan Zee.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Egmond aan Zee

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Egmond aan Zee en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €320 en €430. De prijs bestaat uit verschillende factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de tabel hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Egmond aan Zee.

WoonobjectGrootteGemiddelde prijzen
Appartement83 m2290 – €315
Rijwoning114 m2€355 – €380
Hoekhuis130 m2€400 – €430
Twee onder één kap173 m2€475 – €480
Villa192 m2€505 – €560
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Egmond aan Zee die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Akersloot, Limmen, Groet, Schoorl en Bergen aan Zee.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-egmond-aan-zee-1931

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Egmond aan Zee analyseert een neutrale specialist de potentiële woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een huis dat jij wil verhuren. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in het geval je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Egmond aan Zee). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Bergen Noord-Holland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie