Bouwkundige keuring Amersfoort

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Amersfoort laten doen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Amersfoort.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Amersfoort inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Amersfoort uitvoeren

Heel snel een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de fundering en en of er lekkages zijn. Ook achterhaal je welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Amersfoort.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Amersfoort

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Amersfoort en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De specialist gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €345 en €445. De totaalprijs hangt af van meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Amersfoort.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Flatwoning95 m2280 – €310
Rijwoning125 m2€340 – €370
Hoekhuis139 m2€405 – €450
2-onder-1 kap150 m2€450 – €505
Landhuis188 m2€520 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Amersfoort die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Barneveld, Soest, Eemnes, Bunschoten en Baarn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-amersfoort-3817

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Amersfoort bekijkt een onpartijdige partij het woonobject. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een pand die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het wettelijk je plicht de potentiële koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Amersfoort). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Amersfoort loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Hoogland
 • Bouwkundige keuring Hooglanderveen
 • Bouwkundige keuring Stoutenburg Noord
 • Plaats een reactie