Bouwkundige keuring Houwerzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Houwerzijl regelen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Houwerzijl.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Houwerzijl checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Houwerzijl regelen

Wil jij meteen duidelijkheid over de technische kwaliteit een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Houwerzijl.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Houwerzijl

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Houwerzijl (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De inspecteur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een kostenberekening om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €485. De prijs hangt af van een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de regio heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Houwerzijl.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Appartement86 m2290 – €305
Rijwoning106 m2€335 – €385
Kopwoning128 m2€415 – €440
Geschakelde woning168 m2€475 – €485
Herenhuis178 m2€530 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Houwerzijl die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Ulrum, Westernieland, Pieterburen, Eenrum en Warfhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-houwerzijl-9973

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Houwerzijl analyseert een objectieve expert het huis. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een woning dat je wilt verkopen. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Eveneens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Houwerzijl). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Het Hogeland loop je hele woning door. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie