Bouwkundige keuring Hijken

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Hijken inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Hijken.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Hijken onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hijken regelen

Wil je snel duidelijkheid over de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Hijken.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hijken

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste heb je een deskundige nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hijken (regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de hele woning bekeken. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €270 en €490. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Bekijk vooral goed de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hijken.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartementje80 m2285 – €305
Rijtjeshuis105 m2€345 – €375
Hoekpand139 m2€425 – €440
Twee onder één kap168 m2€460 – €480
Villa187 m2€505 – €545
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hijken die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Hooghalen, Beilen, Loon, De Wilp en Jonkersvaart.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hijken-9415

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Hijken checkt een objectieve partij het gebouw. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld zodra jij interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hijken). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Midden-Drenthe maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie