Bouwkundige keuring Nijverdal

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Nijverdal regelen is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Nijverdal.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Nijverdal bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het dak, dakpannen en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €335 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijverdal plannen

Heel snel een inspectie van de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Nijverdal.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Nijverdal

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Nijverdal (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De specialist doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd bekijk je hier een indicatie van de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €415. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendefacetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning is van belang door de te verwachten reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nijverdal.

WoonobjectOppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning86 m2€285 – €320
Rijwoning104 m2€360 – €380
Hoekhuis143 m2€420 – €445
2-onder-1 kap157 m2€450 – €495
Herenhuis178 m2€505 – €550
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijverdal die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Steenenkamer, Bathmen, Okkenbroek, Lettele en Schalkhaar.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijverdal-7441

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Nijverdal analyseert een neutrale partij het gebouw. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om kopers goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €99 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake als je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Nijverdal). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Hellendoorn wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de gebreken van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie