Bouwkundige keuring Boekel

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Boekel inplannen is dan zeer verstandig. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Boekel.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Boekel inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de staat van de puien en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Boekel afspreken

Op korte termijn een indicatie van de algehele staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel. Dan krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Boekel.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een erkende taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal bekijk je ook nuttige toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Boekel

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Boekel en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €495. Het kostenplaatje hangt af van een aantal aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft invloed in verband met de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Boekel.

Soort huisOppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning88 m2300 – €310
Tussenwoning100 m2€360 – €370
Hoekhuis149 m2€425 – €440
2-onder-1 kap167 m2€475 – €485
Landhuis183 m2€525 – €535
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Boekel die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Gemert-Bakel, Landerd, Uden, Grave en Oss.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-boekel-5427

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Boekel checkt een onafhankelijk specialist het verblijf. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Boekel). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Boekel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Venhorst
 • Plaats een reactie