Bouwkundige keuring Renkum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Renkum laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website kan je aan de slag met actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Renkum.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Renkum checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijvoorbeeld de vloerconstructies en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Renkum plannen

Heel snel inzicht in de bouwtechnische staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Renkum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Renkum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Renkum (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Meteen na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met de gegevens van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €440. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In de bijgaande tabel delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Renkum.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Appartement90 m2275 – €330
Tussenwoning111 m2€360 – €380
Kopwoning127 m2€415 – €435
Geschakelde woning153 m2€460 – €495
Villa188 m2€510 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vind goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Renkum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Arnhem, Ede, Wageningen, Lingewaard en Overbetuwe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-renkum-6871

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Renkum bekijkt een objectieve specialist de potentiële woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Renkum). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Renkum wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Oosterbeek
 • Bouwkundige keuring Doorwerth
 • Bouwkundige keuring Heelsum
 • Bouwkundige keuring Heveadorp
 • Bouwkundige keuring Wolfheze
 • Plaats een reactie