Bouwkundige keuring Heelsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Heelsum uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina lees je meer informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Heelsum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Heelsum bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals onder andere de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €320 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heelsum afspreken

Behoefte aan duidelijkheid over de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. de dakconstructie en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Heelsum.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Heelsum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Heelsum (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert bekijkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook bekijk je hier een schatting van de onkosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €440. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Heelsum.

WoonobjectWoonoppervlakGemiddelde tarief
Bovenwoning78 m2€275 – €325
Rijtjeshuis111 m2€340 – €380
Hoekwoning146 m2€415 – €450
Twee onder één kap155 m2€460 – €500
Villa196 m2€520 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heelsum die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Doorwerth, Oosterbeek, Huissen, De Klomp en Ederveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heelsum-6866

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Heelsum analyseert een onafhankelijk deskundige het gebouw. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide check van een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Heelsum). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Renkum wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie