Bouwkundige keuring Woltersum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Woltersum laten uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Woltersum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Woltersum bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de kruipruimte en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Woltersum afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van de CV-ketel. Zo krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Woltersum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Woltersum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Woltersum en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Ook staat in het document een tariefoverzicht om de woning weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €330 en €465. Het prijskaartje bestaat uit meerdere factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vind je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Woltersum.

Type huis GroottePrijsberekening
Flatwoning85 m2285 – €310
Rijtjeshuis122 m2€340 – €380
Hoekhuis140 m2€400 – €450
Twee onder één kap163 m2€475 – €495
Vrijstaand183 m2€515 – €550
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Woltersum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Lellens, Winneweer, Ten Post, Ten Boer en Zuidwolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-woltersum-9795

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Woltersum controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het huis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt doorgaans ter sprake op het moment dat je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Woltersum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Groningen bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie