Bouwkundige keuring Zegge

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Zegge inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Door deze keuring krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Zegge.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zegge inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de kruipruimte en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zegge regelen

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de plafonds en of er houtrot is. Hiermee heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Zegge.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zegge

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zegge (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en/of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige checkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de huisbeoordeling wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Hierin staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een kostenberekening om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €310 en €440. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zegge.

Type huis Aantal m2Geschatte prijzen
Appartement87 m2290 – €325
Rijwoning120 m2€355 – €365
Hoekwoning150 m2€410 – €435
Geschakelde woning168 m2€455 – €480
Herenhuis188 m2€505 – €545
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zegge die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Oudenbosch, Moerstraten, Heerle, Wouwse Plantage en Nispen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zegge-4735

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Zegge onderzoekt een onpartijdige specialist het verblijf. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om kopers goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld als je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Zegge). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Rucphen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie