Bouwkundige keuring Grolloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Grolloo inplannen is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Grolloo.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Grolloo inspecteert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de sanitaire voorzieningen en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grolloo inplannen

Wil jij meteen inzicht in de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het dak, pannen, dakbeschot en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Grolloo.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Grolloo

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Grolloo en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De ingenieur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je hier een kostenindicatie om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €385. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals levertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de tabel hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Grolloo.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Studio85 m2300 – €325
Rijwoning121 m2€360 – €370
Hoekpand147 m2€425 – €430
Geschakelde woning173 m2€455 – €495
Herenhuis188 m2€515 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grolloo die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Schoonloo, Elp, Orvelte, Witteveen en Garminge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grolloo-9444

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Grolloo analyseert een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Slim, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Grolloo). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Aa en Hunze wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden meteen aangestipt. De specialist weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie