Bouwkundige keuring Wolfheze

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wolfheze inplannen is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft over de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Wolfheze.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wolfheze onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €315 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wolfheze afspreken

Heel snel inzicht in de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de fundering en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Wolfheze.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het object geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Wolfheze

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Wolfheze (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert onderzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt geen schade. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €315 en €385. De totaalprijs bestaat uit verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wolfheze.

Type woningOppervlakteGeschatte prijzen
Studio85 m2295 – €310
Rijtjeshuis123 m2€335 – €390
Hoekpand143 m2€400 – €450
Geschakelde woning158 m2€465 – €505
Landhuis184 m2€525 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wolfheze die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Heveadorp, Heelsum, Doorwerth, Oosterbeek en Huissen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wolfheze-6874

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Wolfheze checkt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wolfheze). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Renkum wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De specialist weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie