Bouwkundige keuring Heiligerlee

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Heiligerlee inplannen is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Hieronder verzamelen wij nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verschaffen we en tabel met bouwkundig adviseurs in Heiligerlee.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Heiligerlee checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Heiligerlee regelen

Op korte termijn inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Hiermee kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de verschillende problemen op te lossen. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Heiligerlee.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Heiligerlee

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Heiligerlee (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €305 en €375. De prijs bestaat uit allerlei variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op de definitieve prijs. In de onderstaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Heiligerlee.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning89 m2300 – €305
Rijtjeshuis124 m2€360 – €385
Hoekhuis127 m2€400 – €450
Twee onder één kap170 m2€455 – €485
Landhuis191 m2€515 – €535
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder faciliteren we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Heiligerlee die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Winschoten, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Eexterveenschekanaal en Eexterveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-heiligerlee-9677

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Heiligerlee onderzoekt een onafhankelijk specialist het huis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt uitgevoerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Heiligerlee). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oldambt wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie