Bouwkundige keuring Schalsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Schalsum uitvoeren is heel erg verstandig. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je aanvullende info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Schalsum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Schalsum checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten weet je alles over de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €295 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schalsum uitvoeren

Heel snel een inspectie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Schalsum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website lees je ook handige informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Schalsum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Schalsum (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Meteen na het onderzoek deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je hier een kostenberekening om het woonobject te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €460. Het prijskaartje hangt af van verschillende facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Schalsum.

WoonobjectGrootteGemiddelde onkosten
Studio98 m2285 – €330
Rijtjeshuis107 m2€355 – €380
Hoekpand131 m2€410 – €435
Geschakelde woning157 m2€465 – €480
Herenhuis199 m2€510 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Schalsum die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Peins, Ried, Boer, Dongjum en Herbaijum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schalsum-8813

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Schalsum analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de kopende partij goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant als je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Schalsum). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Waadhoeke loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie